Poker in romania

  1. Jocuri Gratuite De Cazinou Fără Depozit În România: Puteți găsi, de asemenea, jocuri care au un jackpot regulat în afară de unul progresiv, împreună cu rotiri gratuite sau runde bonus care le fac mai distractive.
  2. Cel Mai Bun Joc De Română Cu Rotiri Gratuite La Cazinou - Ai răbdare că imediat aflii ce au zis aceștia despre joculețele online și ce li s-a părut lor ciudat..
  3. Jocuri Rotiri Gratuite Cazinou 2023 Cu Bonusuri: Așadar, așteaptă-te la tot ce este mai bun de la Return of the Dead demo..

Cazinou web sloturi gratuit

Joc De Blackjack Mobil Cum Să Joci Și Unde Să Joci
SlotsMillion este primul cazinou de realitate virtuală din jur și în fiecare an continuă să îmbunătățească experiența.
Cele Mai Bune Jocuri De Ruletă Sigură Cu Rotiri Gratuite În 2023
Există sute de cazinouri online pe piața europeană.
Veți fi, de asemenea, impresionat de simplitatea aspectului cazinourilor, ca să nu mai vorbim de aranjamentul fantastic al componentelor pe tot site-ul web.

Jackpot germania

Cazinou Fără Depozit Online Cu Bonus Fără Depunere În România În 2023
Slotul Elven Gold a fost dezvoltat de Microgaming în colaborare cu JustForTheWin.
Bonus Prima Depunere La Casino
În cazul în care cazinourile valutare digitale diferă de cazinourile online obișnuite este modul în care verifică autenticitatea jocurilor.
Reguli Complete Jocuri De Cazinou

Select Page

Alexandru Vlase

medic primar ORL

Programări:

Programările pentru consultații și tratamente se pot face la sediile RODERMA din:

Str. Arcu nr. 10 – 0232-218.444, 0332-801.801

Str. Octav Botez nr. 17 – 0232-218.234

Asist. univ. dr.

Alexandru Vlase

  • medic primar ORL
  • asistent universitar, Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași

Mă preocupă întreaga patologie ORL adresată atât adulților, cât şi cea pediatrică. În chirurgie m-am axat pe intervențiile rinologice, ale culoarului respirator, sinusuri paranazale în special pe cale endoscopică, în vederea tratării următoarelor patologii:

  • sinuzite;
  • polipoze rinosinusale;
  • deviaţii de sept;
  • rinite hipertrofice;
  • dacriocistorinostomii endoscopice;
  • patologie tumorală naso-sinusală;
  • chirurgia plastică şi reparatorie a nasului;
  • chirurgia valului palatin pentru ronhopatia cronică şi sindromul de apnee de somn, unde avem rezultate remarcabile;
  • chirurgia corzilor vocale prin microlaringoscopie suspendată;
  • amigdalite, adenoamigdalite, adenoidite (polipi la copil), operate clasic sau prin coblaţie sub control endoscopic.

Tehnicile chirurgicale folosite includ chirurgia endoscopică, mocrolaringoscopie suspendata, Laser CO2, shaver (microdebridor), radiofrecvenţă, coblaţie în funcţie de patologia existentă.

Am o experienţă profesională de 18 ani în specialitatea ORL, practic chirurgia endoscopică din perioada rezidenţiatului, început în 2002.

Am efectuat un stagiu de un an în Franţa, între anii 2007-2008, în CHU „Edouard Herriot” Lyon, unde am obţinut „Diploma Interuniversitară Europeană Lasere Medicale – 2008 – Universitatea Lyon 1, Lyon, Franţa”.

Am avut ocazia să lucrez cu profesori de marcă în specialitatea ORL din spitalele universitare din Lyon.(CHU Edouard Herriot, Hospital La Croix Rousse şi Lyon Sud Hospital)

Am ajuns în prezent la aproximativ 60 de intervenţii chirurgicale pe lună, ceea ce ar reprezenta peste 700 de intervenții pe an în ultimii 10 ani.

Prevenirea, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor urechii, nasului, gâtului, căilor respiratorii superioare, sinusurilor, cu acestea se ocupa Otorinolaringologia.

De la banala rinoree, la infecții complexe ale nasului, gâtului, la probleme de echilibru sau din ce in ce mai discutată apnee în somn, care poate conduce cu gândul la afecțiuni neurologice complexe, putem începe investigarea cauzelor consultând medicul ORL.

Este “o specialitate a simțurilor“, așa-i? Vedem, auzim, mirosim, respirăm…  simțuri esentiale  pentru a percepe frumusețea vieții?

Patologia laringiană – o privire de ansamblu

Laringele îndeplinește funcții vitale legate de respirație și deglutiție, dar este în același timp un organ esențial al comunicării interumane prin vorbire. De aceea, orice afectare a laringelui și funcțiilor sale are un impact extrem de puternic asupra vieții pacientului, în toate dimensiunile și componentele sale, personale sau socio-profesionale. Din punct de vedere medical, patologia laringiană reprezintă o parte importantă a afecțiunilor oto-rino-laringologice.

Cel mai frecvent simptom al afecțiunilor laringiene este reprezentat de disfonie, adică tulburarea vocii, manifestată cel mai adesea prin răgușeală, voce suflată, oboseală vocală, alterări ale volumului vocii cântate sau vorbite. Se poate însoți de odinofagie (jenă, dificultate la înghițire), dispnee sau tuse iritativă.

Apariția acestor simptome ar trebui să îndrepte pacientul către un consult ORL, pentru stabilirea precoce a unui diagnostic de certitudine și instituirea tratamentului adecvat. Diagnosticul implică atât examen clinic, cât și investigații specifice, adică laringoscopie indirectă și directă prin videofibroscopie și endoscopie laringiană. Tratamentul celor mai frecvente afecțiuni este unul medicamentos, dar anumite patologii laringiene necesită tratament chirurgical specific.

Microlaringoscopia –
utilitate deosebită, disconfort minim

Microlaringoscopia este o metodă modernă, miniminvazivă, de investigație și tratament în afecțiunile laringelui.

Explorarea se realizează sub anestezie generală, ceea ce conferă pacientului confort și siguranță. Cu ajutorul microscopului, medicul examinează în cele mai mici detalii structurile laringiene, detectând toate semnele de boală sau formațiunile cu aspect patologic.

Atunci când este cazul, procedura permite prelevarea de biopsii de la nivelul țesuturilor suspecte, iar leziunile de tipul polipilor laringieni, papiloamelor, chisturilor și nodulilor vocali se pot îndepărta cu instrumente microchirurgicale de mare precizie.

Formațiunile excizate se supun ulterior unui examen anatomopatologic pentru stabilirea naturii leziunii și instituirea conduitei terapeutice adecvate.

Avantajele acestei metode sunt multiple:

durata redusă a intervenției propriu-zise și a perioadei de spitalizare aferente, de o singură zi;

disconfortul fizic și psihic minim al pacientului, datorită faptului că intervenția se realizează sub anestezie generală;

absența oricăror cicatrici sau semne exterioare;

folosirea microscopului și endoscopului permite o vizualizare de maximă acuratețe a leziunilor laringiene și facilitează formularea diagnosticului de certitudine;

utilizarea instrumentelor microchirurgicale de înaltă precizie conferă siguranță și eficiență intervenției și scade riscul de recidivă;

prin captarea imaginilor din timpul explorării și stocarea lor la rezoluție maximă este posibilă evaluarea comparativă a procesului de vindecare sau a evoluției ulterioare a patologiei diagnosticate.

Microlaringoscopia suspendată reprezintă cea mai modernă metodă de diagnostic și tratament în afecțiunile laringiene, asigurând șanse maxime de vindecare în patologia benignă laringiană și un diagnostic cât mai precoce al afecțiunilor maligne, cu impact asupra eficienței terapeutice.

Formațiunile benigne ale corzilor vocale

Sunt reprezentate de chisturi, polipi, noduli, ingrosari de mucoasa a corzilor vocale.

Simptomul principal este disfonia (raguseala). Daca sunt foarte mari, pot determina si insuficienta respiratorie.

Diagnosticul se pune clinic si endoscopic.

Deoarece niciodata nu se poate exclude o patologie maligna, este absolut necesara indepartarea acestor formatiuni si efectuarea unui examen anatomopatologic.

Tratamentul este chirurgical, minim invaziv prin microlaringoscopie suspendata. Interventia se efectueaza sub anestezie generala.

Pacientul nu va prezenta nici o cicatrice exterioara, nu va avea durere postoperatorie.

Sinuzita

Sinuzita este una din cele mai frecvente patologii pentru care pacienții se prezintă în cabinetul ORL. Aceasta este caracterizată prin inflamația sau infecția mucoasei de la nivelul sinusurilor paranazale.

Sinusurile reprezintă niște cavități aerice situate în interiorul oaselor feței ce se formează începând cu viața intrauterină.

În funcție de simptomatologie, durată și frecvență, sinuzitele se împart în două grupe mari: sinuzite acute și sinuzite cronice.

Sinuzitele acute

Simptomatolgia sinuzitelor acute este reprezentată de:

obstrucție nazală;

secreții mucopurulente anterioare sau posterioare, care ajung în gât;

durere de cap sau facială;

senzație de plenitudine facială;

febră;

accentuarea durerii la aplecarea capului.

Cauzele sinuzitelor acute pot fi virale sau bacteriene. Marea majoritate a sinuzitelor acute au etiologie virală, în contextul unor rinofaringite virale, dar uneori se pot suprainfecta bacterian. O sinuzită care ține mai mult de 10 zile sau una care după o inițială ameliorare se agravează semnalează o suprainfecție bacteriană.

Apariția sinuzitelor este favorizată de diferite patologii preexistente, cum ar fi deviația de sept nazal, prezența vegetațiilor adenoide (polipi), alergia rinosinusală, problemele stomatologice.

Diagnosticul se pune prin consult ORL, în urma discuției cu pacientul și a examenului clinic. Uneori, poate fi nevoie și de examinarea endoscopică a cavității nazale (cu camere video speciale), ce vor evidenția aspectele patologice caracteristice sinuzitelor acute.

Radiografia de sinusuri este foarte rar necesară pentru a pune diagnosticul, ea rămânând utilă doar în situațiile neclare, când este nevoie de a diferenția o sinuzită acută de alte patologii cu simptomatologie similară.

Tratamentul sinuzitelor acute este în general medical, în timp ce manevrele chirurgicale sunt recomandate doar în cazul complicațiilor.

Este necesară administrarea de:

medicație antiinflamatorie, cu rolul de a scădea inflamația de la nivelul mucoasei nazale și a sinusurilor, de a controla febra și durerea;

medicație mucolitică, pentru a fluidiza secrețiile și a favoriza eliminarea lor;

picături intranazale decongestionante, care deblochează nasul și drenează secrețiile;

lavaj nazal cu soluții saline (preparate de apă de mare).

Uneori, se mai asociază aerosoli cu substanțe antiinflamatorii și mucolitice, medicamente antialergice. 

În general, vindecarea are loc în 7 – 10 zile, cu dispariția treptată a simptomelor și îmbunătățirea stării generale.

Dacă după 10 zile de tratament simptomatologia se menține sau se agravează, se consideră că sinuzita este suprainfectată bacterian și atunci este necesară instituirea tratamentului antibiotic specific.

Tratamentul chirurgical se adresează sinuzitelor rezistente la tratament, cu scopul drenării sinusurilor afectate, precum și în cazul complicațiilor orbitare, cerebrale sau generale.

Tratamentul chirgical este modern, endoscopic, utilizând camere video și instrumente speciale, în vederea unei agresivități minime și a unei eficiențe maxime.

Sinuzitele cronice

Sinuzitele cronice se caracterizează printr-o simptomatologie mai atenuată, dar persistentă, care afectează calitatea vieții. Pe acest fond pot să apară și episoade frecvente de sinuzită acută.
Pacienții acuză în general obstrucție nazală persistentă, secreții nazale sero-mucoase sau purulente, senzație de greutate și presiune facială, uneori cefalee persistentă, tuse cronică, oboseală permanentă, „stare de rău” general.

Diagnosticul sinuzitelor cronice necesită, în afară de discuția cu pacientul și examenul clinic ORL și endoscopic, și investigații imagistice – de obicei examen computer-tomografic (CT) și rareori IRM. Examenul CT de sinusuri, pe lângă un diagnostic corect și complet al bolii, permite evaluare exactă a anatomiei specifice fiecărui pacient, aspect absolut necesar în vederea efectuării unui tratament chirurgical corect, complet și în condiții de siguranță.

 Sinuzita localizată la nivelul unuia sau mai multor sinusuri (fără să afecteze majoritatea acestora) este de obicei cauzată de:

o patologie intranazală: deviație de sept nazal, hipertrofie de cornete nazale, hipertrofia vegetațiilor adenoide, formațiuni tumorale, polipi ș.a.;

patologie dentară netratată;

corpi străini intranazali și intrasinusali;

fungi ș.a.

Tratamentul acestui tip de sinuzită este chirurgical, vizând eliminarea cauzei declanșatoare, precum și asigurarea drenajului și ventilației corecte a sinusurilor afectate.

Pansinuzita 

Pansinuzita este reprezentată de inflamația cronică a mucoasei nazale și a majorității sinusurilor paranazale determinată de o reactivitate exagerată a acesteia la stimuli externi alergici, toxici, fungici.

Tratamentul acestui tip de sinuzită cronică necesită medicație locală topică antiinflamatorie precum și medicație generală antiinflamatorie, antialergică, uneori antibiotică.

Dacă tratamentul medical nu controlează simptomatologia, este necesar tratamentul chirugical care are rolul de a îndepărta patologia existența și de a asigura ventilația sinusurilor.

Tratamentul chirurgical modern este endoscopic intranazal, fără cicatrici la nivelul feței. Intervenția se realizează sub anestezie generală, este nedureroasă și puțin traumatizantă, necesită în general o singură zi de spitalizare, permite o recuperare și o reintegrare rapidă în activitate.

O sinuzită netratată, pe lângă faptul că afectează semnificativ calitatea vieții, poate determina complicații foarte grave, unori vitale. Persoanele care suferă de simptomatologia prezentată ar trebui să se adreseze medicului specialist pentru un diagnostic corect și precoce și un tratament specific.

Întârzierea diagnosticului poate duce la cronicizarea bolii, implicând șanse mai mici de vindecare complet.

Polipoza nazală (rinosinusală)

Reprezintă degenerescenţa polipoidă a mucoase nazale şi a celei din sinusuri cu obstrucția parțială sau completă a foselor nazale.

Se manifestă prin obstrucție nazala, secreții nazale apoase, strănut, mâncărimi ale nasului, senzație de greutate si presiune faciala, răceli repetate. Uneori se asociază cu astm bronşic şi alergie la aspirină.

Diagnosticul se pune prin examen clinic şi endoscopic. Necesită şi o evaluare computertomografică (CT).

Tratamentul este chirurgical, chirurgie endoscopică rinosinusală, prin care se îndepărtează formațiunile polipoide de la nivelul cavitații nazale şi sinusurilor paranazale. Intervenția se realizează sub anestezie generală. Evoluția postoperatorie este relativ simplă, cu o îmbunătățire semnificativă a respirației nazale după 2-3 zile şi o vindecare completă în aproximativ trei săptămâni. Postoperator, pacientul va urma un tratament medical pe o perioadă variabilă de timp.

Deviația de sept nazal

Una din cauzele cele mai frecvente ale obstrucției nazale este deviația de sept.

Reprezintă laterodeviaţia peretelui despărțitor al celor doua fose nazale cu obstrucția parțială sau cavsicompletă a uneia sau a ambelor nări.

Se manifestă prin nas înfundat permanent sau intermitent, mai ales nocturn, secreții nazale persistente, răceli repetate, uneori sângerări nazale, tulburări de somn, sforăit.

Diagnosticul se pune prin examen clinic şi endoscopic.

Tratamentul este chirurgical – septoplastia, prin care se îndepărtează anumite porțiuni din septul nazal, alte zone se repoziționează, reconstruindu-se astfel un perete relativ median dintre cele două fose nazale, care să permită o respirație normală. Intervenția se efectuează sub anestezie generală şi necesita o zi de spitalizare.

Evoluția postoperatorie este relativ simplă cu o îmbunătățire semnificativă a respirației nazale după 7-10 zile şi o vindecare completă în aproximativ trei săptămâni.

Adenoidita cronică (polipii copiilor)

Reprezintă cea mai frecventa cauză de obstrucție nazală la copii şi se datorează hipertrofiei, creșterii exagerate a unor formațiuni limfoide care se găsesc în mod normal în spatele nasului la copii.

Se manifestă prin nas înfundat, răceli repetate, tulburări de somn (sforăit, apnee de somn), otite repetate.

Diagnosticul se pune prin examen clinic şi endoscopie nazala (vizualizarea directă a „polipilor”).

Dacă pacientul îndeplinește anumite criterii, necesită un tratament chirurgical prin care se îndepărtează țesutul adenoidian hipertrofiat din spatele nasului („polipii”).

Intervenția se efectuează modern sub anestezie generală şi sub control endoscopic. Astfel se poate realiza un tratament eficient şi foarte puțin traumatizant pentru micii pacienți.

Vindecarea completă şi reîntoarcerea la activitățile școlare se poate face la 7 zile după intervenție.

Apneea de somn

Ce este apneea de somn?

Sindromul de Apnee in Somn (OSA) face parte împreună cu Sforăitul din Tulburările de Respirație ale Somnului (SRBD) şi reprezintă o tulburare de somn de care nici nu realizați ca suferiți, caracterizată de episoade cu hipoxie, stres cardiovascular şi întreruperi ale somnului.

Se estimează prezenta OSA într-un procent de 2-4% la bărbații şi femeile de vârsta medie.

OSA netratata independentă de alți factori se manifesta în principal prin somnolenţă diurnă excesivă şi poate determina hipertensiune arterială cu incidente cardiovasculare şi apariția unor accidente cerebrale vasculare.

Factorii predispozanți pentru OSA sunt:

  • Obezitatea
  • Sexul masculin
  • Drogurile sedative
  • Consumul de alcool
  • Fumatul
Cele 3 grade ale OSA

Sindromul de Apnee in Somn are 3 grade:

Ușor (între 5 – 15 episoade apnee/oră)

Moderat (între 15 – 30 episoade apnee/oră)

Sever (peste 30 episoade apnee/oră)

Diagnosticare & Simptome

Diagnosticul de apnee de somn se realizează prin combinarea scorului obținut cu ajutorul  scalei Epworth și efectuarea unui Studiu de Somn (Polisomnografie).

Simptome

  • Sforăit zgomotos
  • Somnolență excesivă pe durata zilei
  • Episoade nocturne de respirație neregulată, perioade cu lipsă de aer
  • Durere de cap dimineața
  • Episoade repetate de trezire din somn
  • Diminuarea libidoului și probleme de cuplu
  • Creșterea tensiunii arteriale
  • Risc crescut de atacuri cardiace sau accident cerebral vascular

Sindromul de apnee în somn are efecte asupra somnului cu somnolență diurnă exagerată ce are consecințe importante asupra capacității de concentrate la locul de muncă.

Tratamentul apneei de somn

CPAP-ul (Presiunea Respiratorie Pozitiva Continuă) reprezintă tratamentul standard al Sindromului de Apnee în Somn. Acest tratament elimină obstrucția faringiană, dar doar 50-80% dintre pacienți accepta inițial ventilația nazală şi doar 17-71% tratamentul pe termen lung.

Datorită acestor lucruri se reduce eficiența tratamentului cu CPAP şi pacienții caută soluții de tratament alternative.

Sunt folosite diferite tratamente alte pentru OSA, dar ele depind severitatea apneei. Apneea ușoară: se începe prin schimbarea stilului de viață, cu scăderea în greutate, reducerea consumului de alcool, a sedativelor şi a somniferelor.

Tratamentul chirurgical – apneea ușoară

  • Minim Invaziv, precum Radiofrecvenţa (RFA) în anestezie locală;
  • InvazivUvulopalatofaringoplastia (UPPP) în anestezie generală, ce poate determina în timp o stenoză faringiană sau o insuficienţă nasofaringiană (cu refluarea alimentelor pe nas).

Pacienții cu apnee moderat – severă vor necesita un tratament cu presiune pozitivă continuă pe căile respiratorii (CPAP). Pacientul va fi nevoit să poarte o mască cuplată la un aparat care produce un flux de aer continuu. Presiunea pozitivă a aerului menține căile respiratorii superioare deschise și previne obstrucția pe parcursul nopții.

Programari online

4 + 12 =

Informații de interes public

Chestionar satisfacție pacienți

Acest chestionar este menit să ne sprijine în îmbunătăţirea activităţii spitalului. Răspunsurile la acest chestionar rămân anonime. Incercuiţi răspunsurile alese, iar chestionarul completat il veţi inmana catre asistenta medicala.

Clic aici pentru a descărca chestionarul

Programări

Programarile pentru consultatii si tratamente se pot face la sediile RODERMA din:

Str. Arcu nr. 10
(0232-218.444, 0332-801.801)

Str. Octav Botez nr. 17
(0232-218.234)

Contract CAS

Contract CAS Iasi pentru specializările
Dermatologie și Chirurgie Plastică
(ambulatoriu și spitalizare) 

Lista serviciilor și tarifele decontate de CAS pentru spitalizare de zi

COPLATA: Nu se percepe coplata la serviciile oferite in regim de spitalizare si ambulatoriu, in contract cu CAS

Echipa managerială

Director medical: Dr. Daniela Elena Caluschi
Șef secție chirurgie plastică: Dr. Manuela Florea
Șef secție dermatologie: Dr. Roxana Chirila

Tel. clinică: 0232218234

Program audiențe: miercuri, 11.00-13.00

Purtător de cuvânt: Dr. Daniela Elena Caluschi
caluschi@roderma.ro