Prof. univ. dr.
Anca Zbranca
- profesor universitar specializat în dermatologie și terapie cosmetică, U.M.F. “Grigore T. Popa” Iași
- medic primar primar dermato-venerologie
Dr.
Roxana Chirilă
- medic specialist primar dermato-venerologie
-
specializată în patologia dermatologică, chirurgia dermatologică și estetica minim invazivă
Dr.
Veronica Mardari
- medic primar dermato-venerologie, cu o experiență de peste 25 de ani
- doctor în științe medicale
Dr.
Laura Munteanu
- Medic specialist dermato-venerologie
- dermatoscopie, electroterapie, mezoterapie facială și corporală, terapie PRP, tratamente estetice injectabile (acid hialuronic, toxina botulinică), peeling-uri chimice
Conf. Dr.
Tatiana Țăranu
- Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași
- medic primar dermatovenerolog

Ce este peeling-ul chimic?
Pentru efectuarea unui peeling se pot folosi diferite tipuri de substanțe, majoritatea fiind de tipul acizilor: glicolic, salicilic, fumaric, tricloracetic, alfa- şi betahidroxiacizi, etc.
Este foarte importantă compoziția chimică a substanței utilizate, penetrabilitatea ei în piele şi intensitatea reacției locale imediate şi pe termen lung asupra pielii.

Care sunt indicațiile efectuării unui peeling?
Primul peeling va fi întotdeauna unul superficial, folosindu-se o substanță de concentrație mai slabă şi un timp de contact cu pielea mai scurt.
La ședințele următoare acestea pot fi crescute progresiv, rezultatele obținute fiind superioare.

Care sunt efectele unui peeling?
Pentru obținerea unor rezultate excelente se recomandă efectuarea a 3-4 ședințe de peeling efectuate la fiecare 2 săptămâni.
Pentru a evita eventualele efecte adverse, peeling-ul chimic este recomandat a fi efectuat în sezonul de toamnă-iarnă, astfel încât expunerea la soare să fie minimă.



Acidul kojic este unul din cei mai buni agenți pentru tratamentul hiperpigmentărilor pielii, are efect iluminator, antioxidant, îmbunătățește tonusul pielii şi întârzie formarea ridurilor.
PRX-T33 poate fi folosit individual, sau poate fi combinat cu alte proceduri estetice: mesoterapie, PRP, laser fracţional, microneedeling, fire resorbabile PDO, radio frecvenţă, carboxiterapie.






Efectele sunt imediate, fiind vizibilă creșterea fermității cutanate, diminuarea ridurilor, a porilor şi lifting facial. Pentru rezultate durabile se recomandă efectuarea a 4-6 ședințe la interval de 2 săptămâni, cu repetarea a 1-2 ședințe de întreținere peste 6 luni.

Îmbătrânirea intrinsecă se realizează de asemenea şi în zonele acoperite, menopauza agravând aspectul cutanat şi în special percepția fiecăruia asupra acestei probleme. Climacteriul apare în mijlocul unei vieți active din toate punctele de vedere, inclusiv în ceea ce privește intimitatea, şi nu la sfârșitul acesteia.
PRX Lady are aceeași compoziție ca PRX T33, dar cu un pH ușor diferit care să reducă senzația de arsură şi cu o vâscozitate diferită, mai mică, astfel încât produsul să poată penetra tegumentul fără a pune o presiune atât de mare pe zona tratată.
PRX Lady este sugestia noastră pentru zonele intime ale pacientelor cu un disconfort psihic cauzat de aspectul estetic, adesea greu de exprimat.
Principiul care stă la baza dezvoltării laserelor este reprezentat de fototermoliza selectivă– încălzirea şi distrugerea strict localizată a țesuturilor prin absorbția energiei optice de către anumite structuri numite ținte cromofore (particule de cerneală din tatuaje, celule cu pigment melanic, hemoglobina din vasele de sânge).
Profunzimea afectării cutanate depinde de lungimea de unda a dispozitivului laser:
- Excimer, erbium YAG distrug doar stratul cornos;
- CO2, Argon sunt limitate la epiderm;
- PDL, NdYAG, dioda cuprind dermul în întregime.
Aplicații:
- tratarea leziunilor vasculare (angioame, telangiectazii de pe faţă sau membrele inferioare, eritem facial);
- epilarea;
- îndepărtarea leziunilor pigmentare (pete datorate îmbătrânirii, modificărilor hormonale=melasmă, expunerii excesive la soare);
- îndepărtarea tatuajelor.

Laserul CO₂
Complicațiile (infecții, cicatrici, hiperpigmentari tranzitorii, eritem prelungit, hipopigmentari permanente) pot fi prevenite printr-o îngrijire atentă postoperatorie.
Laserele cele mai noi folosesc fototermoliza fracționată: zonele tratate alternează cu zone intacte care vor iniția repararea şi remodelarea cutanată rapidă.

PDL

NdYAG
Mecanismul de acțiune îl reprezintă fragmentarea particulelor de cerneală şi a celulelor cu pigment. Aceste fragmente sunt preluate de celule specializate din piele şi distruse.
Complicații: hiper/hipopigmentări, modificări tranzitorii în textura pielii.

Laserul cu diodă
Recuperare după procedură este rapidă, cu efecte adverse minime.

IPL
Sunt îndepărtate apoi printr-un sistem de tip vacuum celulele moarte, sebumul şi impuritățile, iar la suprafața pielii rămân celulele tinere, hidratate, tonifiate.
Se poate efectua pe faţă, dar şi pe gât, decolteu, brațe, antebrațe şi mâini.
Pentru obținerea şi menținerea unor rezultate excelente se recomandă efectuarea a 4-6 ședințe la interval de 10 zile, ulterior fiind suficientă o ședință de întreținere o dată pe lună.
Microdermabraziunea este nedureroasă, nu se folosesc ace ori anestezice, nu implică produși chimici agresivi, este confortabilă şi cu reacții adverse minime (o ușoară roșeață care se remite în câteva ore).
Rămâne una din cele mai solicitate proceduri de estetică noninvazivă întrucât pacientul își poate relua activitățile, fără să fie nevoie de o perioadă de recuperare post-tratament.
Acesta interacționează cu celulele pielii şi stimulează circulația sângelui din zona, sprijină metabolismul celular și crește oxigenarea intensivă a țesutului, asigurând în același timp o hidratare profundă.








Pielea devine vizibil și instant mai luminoasă, mai curată, mai tonifiată și mai suplă după prima utilizare.
În urma acestei proceduri, pielea va fi mai fină, radiantă şi mai fermă.




O ședință durează în medie 30 minute şi pentru a atinge rezultatele scontate sunt necesare 3-4 ședințe la interval de 10-14 zile, repetate de 3 ori pe an.
Ea presupune recoltarea şi concentrarea factorilor de creștere din sânge şi reintroducerea acestora în țesutul cutanat, stimulând astfel procesele de reparare celulară şi de sinteză de neocolagen pe termen lung.
Aceasta se va injecta în piele cu ajutorul unui ac fin.
Este recomandat pentru îmbunătățirea tonusului şi texturii pielii, întinerirea şi regenerarea pielii, diminuarea ridurilor fine, umplerea ridurilor profunde, refacerea fermității şi îmbunătățirea aspectului feţei, gâtului, decolteului, mâinilor.
De asemenea, este una dintre puţinele terapii cu efecte spectaculoase pentru ridurile din jurul ochilor şi a celor din jurul gurii şi chiar pentru oprirea căderii părului, fiind folosită şi ca metodă de susținere a rezultatelor în cazul implantului de păr.
Semnele îmbătrânirii se atenuează treptat, pentru rezultate optime fiind recomandate 4 ședințe la interval de 2-3 săptămâni, cu repetarea unei ședințe de întreținere la 4-6 luni.
Din păcate nu pot beneficia de aceasta terapie pacienții care au tulburări de coagulare, boli autoimune sau se afla în plin episod febril.
Pentru a-i suplini funcția naturală şi pentru a menține aspectul tânăr al tenului, medicii dermatologi recomanda injectările periodice cu acid hialuronic, cu efect de stimulare a colagenului din piele şi de umplere a ridurilor superficiale sau profunde ale feţei şi gâtului, refacerea volumului buzelor şi obrajilor, corectarea unor defecte estetice.
Avantajul major constă în corectarea modificărilor faciale apărute în cursul procesului de îmbătrânire cu posibilitatea evitării intervențiilor chirurgicale invazive.
Pielea ferma, seboreică va menține mai bine produsul decât pielea subțire, laxă ori uscată. Durata efectului depinde şi de tipul de acid hialuronic utilizat, de locul injectat şi de numărul de injectări anterioare.
În funcție de tipul de tegument, există posibilitatea să apară câteva reacții adverse imediate cum ar fi durere ușoară, edem sau mici vânătăi. Nu au fost descrise reacții alergice.
Rezultatul este relaxarea musculară, care duce la dispariția sau diminuarea semnificativă a ridurilor de expresie în teritoriul injectat.
Acest efect se păstrează pentru 3-6 luni, fiind necesara repetarea injectării pentru menținerea rezultatelor.
Injectarea se face de către medicul dermatolog pe o piele perfect sănătoasă.
Durata injectării este de câteva minute, este nedureroasă şi pacientul se poate întoarce la activitățile normale imediat după injectare.
Efectele se instalează treptat, atingând un maxim la 14 zile după injectare când se instalează relaxarea musculară, dând tenului un aspect odihnit, proaspăt, fără riduri.
- ușoare semne de inflamație la locul de injectare – edem, eritem, durere
- hematom la locul de injectare, dacă în momentul pătrunderii acului a fost lezat vreun vas. Acesta poate fi prevenit prin aplicarea de presiune şi gheaţă local sau se va resorbi în aproximativ o săptămână.
Injectarea cu toxină botulinică reprezintă un mod sigur și eficient de a lupta împotriva semnelor îmbătrânirii.
Transpirația ajută la reglarea temperaturii corpului, în marea majoritate a cazurilor fiind ceva perfect normal. Oamenii transpiră mai mult în timpul verii, în timpul activităților fizice sau ca răspuns la furie, rușine ori frică.
Deși există mai multe variante de terapie, injectarea cu toxina botulinică pentru tratamentul hiperhidrozei are cele mai puține efecte adverse, iar rezultatele sunt de lungă durată.
Toxina botulinică acţionează prin blocarea funcției glandelor sudoripare din zona injectată, ducând astfel la reducerea transpirației.
Scrie-ne un mesaj!
Programări
Programarile pentru consultatii si tratamente se pot face la sediile RODERMA din:
Str. Arcu nr. 10
(0232-218.444, 0332-801.801)
Str. Octav Botez nr. 17
(0232-218.234)
Contract CAS
Contract CAS Iasi pentru specializările
Dermatologie și Chirurgie Plastică
(ambulatoriu și spitalizare)
Dr. Daniela Elena Caluschi - Director Medical